Реал Мадрид се е договорил със звездата на Байерн Мюнхен Алфонсо Дейвис за негов трансфер в испанския гранд през 2024-а година или 2025-а година, съобщава The Athletic.

Клубът от Ла Лига от известно време е в контакт с лагера на Дейвис и от началото на преговорите го е помолил да не подновява договора си с Байерн, който изтича през 2025 г., за да може да се присъедини към Реал.

През последните седмици се проведоха няколко срещи, включително една лично в Мадрид в средата на февруари, които допълнително ускориха процеса.

На масата има два варианта, като Реал е готов да сключи сделка на цена под пазарната през това лято, подобно на преминаването на Тони Кроос през 2014 г., или през следващата година, когато договорът на Дейвис изтича, подобно на Дейвид Алаба през 2021 г.

Въпреки интерес от страна на Барселона, както и от клубове от Висшата лига, които следят ситуацията, на този етап Дейвис предпочита да премине в Мадрид.

Реал и Байерн все още не са започнали преговори, като баварците все още се опитват да убедят играча да удължи договора си. Байерн обаче не иска да загуби 23-годишния играч без пари и ако не могат да сключат сделка при нови условия, ще се опитат да получат максимална сума за него при продажба това лято.