Английският национал Киърън Трипиър направи сензационно разкритие, че Хари Кейн му е звънял на няколко пъти, за да го убеждава да премине в Байерн Мюнхен през януарския трансферен прозорец.

Баварците се опитаха да си осигурят услугите на десния краен бранител през зимата, но Нюкасъл отхвърли оферта на стойност 15 милиона евро за опитния защитник. 33-годишният футболист призна, че се е почувствал поласкан Хари Кейн да му звъни, но е отхвърлил възможността да премине в Байерн Мюнхен през януари.

„Бях в Ню Йорк на почивка и ме събудиха в 5 сутринта, когато ми казаха, че Байерн Мюнхен иска да ме привлече. Помислих си „Това е малко случайно“. Никога не съм предполагал, че на 33 години Байерн ще иска да ме привлече, така че това беше по-голям шок за мен, отколкото за всеки друг“, разказва Трипиър.

„Хари Кейн ми беше изпратил съобщения, разбира се, но това просто не беше правилното нещо за мен. Почувствах се поласкан, че реши и да ми се обади на няколко пъти“, каза още английският национал.

„Той се пошегува с мен и ми каза, че в Мюнхен е по-топло, отколкото в Нюкасъл. Нито веднъж обаче не помолих клуба да приеме офертата за мен, защото съм верен на Нюкасъл“, каза още Трипиър.