Нападателят на Байерн Мюнхен Сандро Вагнер е много близо до трансфер в китайския първодивизионен Тянджин Теда.

Клубът, чийто треньор е германецът Ули Щилике, е предложил страхотен договор на Вагнер с дължина до края на 2020-а. Вече има и отправена оферта към Байерн на стойност около 5 милиона евро.

Бившият германски национал има само 12 мача и 1 гол за Байерн през този сезон, но е в ролята на твърда резерва на Роберт Левандовски като при тези участия едва веднъж е изиграл 90 минути.

Вагнер премина в родния си клуб преди година за 13 милиона евро от Хофенхайм. Мачът с Щутгарт в неделя бе вторият пореден, в който той изобщо не бе в групата за двубоя, а ден по-късно отсъстваше и от тренировката на резервите, което засили слуховете за трансфер.

Трансферният прозорец в Китай продължава до 28 февруари. Самият Вагнер доскоро споделяше, че не иска да напусне Байерн, но страхотното предложение от Китай го кара да преразгледа възгледите си.

За 31-годишния нападател това би бил последният голям договор в кариерата му. Към него интерес имаше още от тимове като Уест Хем, Галатасарай, Шалке и Щутгарт. За Байерн пък евентуален трансфер би повдигнал въпроса, кой ще поведе атаката на тима при евентуална контузия на Левандовски.