Байерн Мюнхен успя да обърне и да победи Вердер Бремен с 2:1 в мач от 32-рия кръг на Бундеслигата, а по този начин баварците отложиха официалното обявяване на Борусия Дортмунд за шампион, което щеше да се случи при равен или загуба за Байерн.

В двубоя на „Везерщадион“ старши треньорът на Байерн Юп Хайнкес логично заложи на изцяло резервни футболисти, за да запази титулярите си свежи за реванша срещу Реал Мадрид в сряда.

Баварците допуснаха да получат гол в своята врата, дело на Налдо в 51-а минута. Постепенно в игра влязоха Рибери, Кроос и Гомес, което се оказа решаващо за постигнатия обрат в последните минути.

В 75-а минута голмайсторът за „бременските музиканти“ Налдо вкара и в собствената си врата при опит да избие центриране и така изравни резултата. Успехът за Байерн пък донесе Франк Рибери с точен шут в добавеното време на мача.

Така в класирането Байерн остава втори с 67 точки, на 5 зад лидера Борусия Дортмунд, който има и мач по-малко. Баварците все пак остават с теоритични шансове за първото място, така че „жълто-черните“ ще трябва сами да си гарантират втората поредна титла. Вердер остава осми с 42 точки и до края на шампионата ще се бори за място в евротурнирите.

Всички мачове от кръга до момента:

Майнц – Волфсбург 0:0

Вердер – Байерн 1:2

Нюрнберг – Хамбургер ШФ 1:1

Хофенхайм – Байер Леверкузен 0:1

Кьолн – Щутгарт 1:1

Херта – Кайзерслаутерн 1:2