Байерн Мюнхен даде сериозна заявка за титлата в Бундеслигата, след като в дербито на 4-тия кръг победи Шалке с 2:0. В същото време шампионът Борусия Дортмунд изненадващо загуби с 2:3 гостуването си на Хамбургер ШФ, който до момента нямаше спечелена точка. По този начин разликата между Байерн и Борусия се увеличи на 5 точки.

В Гелзенкирхен първото полувреме бе сравнително равностойно, но след почивката баварският колос категорично надигра съперника си, който можеше да получи и повече от два гола.

Тони Кроос откри резултата в 55-а минута след двойно подаване с Томас Мюлер и точен удар от наказателното поле. Самият Мюлер пък уби интригата 3 минути по-късно. Немският национал пое топката до тъчлинията и след страхотен самостоятелен пробив вкара в далечния ъгъл на вратата.

В Хамбург домакините излязоха напред в резултата още във 2-а минута, когато новото попълнение Рафаел ван дер Ваарт асистира на Хеунг Мин Сон. При този резултатът завърши и първото полувреме, но веднага след подновяването на играта Борусия изравни чрез Иван Перишич, който се възползва от чудесна асистенция на Роберт Левандовски.

Малко след това последваха невероятни 5 минути, в които паднаха цели три гола. В 55-а Иво Иличевич даде нов аванс на домакините след нова асистенция на Ван дер Ваарт. Малко след това Хеунг Мин Сон доближи Хамбург до победата с втория си гол в мача, но още в ответната атака Иван Перишич на свой ред вкара втория си гол, с който върна интригата в мача.

Байерн взе дербито с Шалке, Хамбург изненада Дортмунд в голово шоу

До края обаче шампионите не успяха да вкарат нов гол и така изгубиха ценни точки в борбата за първото място.

Лидер е Байерн с пълен актив от 12 точки, колкото сензационно има и новакът Айнтрахт Франкфурт на второ място. Следват 4 отбора с по 7 точки – Хановер, Борусия Дортмунд, Шалке и Нюрнберг като Хановер е с мач по-малко и може да се доближи още до лидерите, ако победи в гостуването си на Хофенхайм.