Легендата на Байерн Мюнхен Франц Бекенбауер даде своя коментар преди мача между любимия му отбор и Реал Мадрид тази вечер.

Според Кайзера ключово за успеха на баварците ще бъде спирането на суперзвездата на Реал Кристиано Роналдо. Задачата да следи за португалеца през целия мач пък ще има десният бек и капитан на Байерн Филип Лам.

Бекенбауер обаче смята, че немският национал ще има проблеми заради разликата във височината с Роналдо. Лам е висок едва 170 сантиметра, докато португалецът има 16 сантиметра в повече.

„Филип Лам със сигурност ще спре Роналдо на земята. Но във въздуха ще бъде по-трудно. Внимание! Ако Реал играе с високо, дълги топки към Роналдо, може разликата във височината да създаде проблеми“, коментира Бекенбауер.

Самият Лам не се притеснява от сблъсъка. „Не се страхувам. Всеки иска да се състезава с най-добрите.“

„Не е задача само на Филип Лам да спре Роналдо“, коментира пък старши треньорът Юп Хайнкес.

Световният шампион Паул Брайтнер, който е играл и в Байерн, и в Реал, оцени шансовете за успех на баварците за малко по-големи. „Виждам нашите шансове при 51:49 процента. Зад Барселона, Байерн и Реал са на едно ниво. В този полуфинал ще се види кой е истинският престолонаследник след Барселона.“