Старши треньорът на Байерн Мюнхен Юп Хайнкес показа високо самочувствие преди мача с Валенсия, с който баварците започват участието си в тазгодишното издание на Шампионската лига. Според специалиста неговият отбор вече е забравил нещастно загубения финал през миналия сезон, а с направените трансфери през лятото ще бъде още по-силен.

„Влизаме в мача с високо самочувствие. Наистина изглежда, че добавихме качества към нашия състав през лятото и е хубаво да имаме алтернативи на пейката – това ще е важно за остатъка от сезона“, каза Хайнкес.

„Валенсия са измежду топ 3 в Испания – просто си спомнете за 2000 и 2001-а. Днешният отбор е много добре организиран и физически здрав. Тяхната преса е страхотна и имам голям респект към тях.“

Хайнкес сподели, че в Байерн вече не мислят за загубения финал през миналия сезон, а вместо това са концентрират да преминат груповата фаза.

„Вече не мислим за нашата загуба на финала. Това е нов сезон и трябва да се концентрираме върху нашата група сега – всичко друго е хипотетично. Миналото е минало и не мисля за него. Не е уместно и да говорим за финала на Шампионската лига в Лондон. Трябва да оцелеем в групата и след това ще видим“, допълни Хайнкес.