След като Байерн победи Реал Мадрид с 2:1 в първия полуфинал за Шампионската лига, най-естественото нещо изглежда след края на двубоя в съблекалнята да е имало празненства и весели моменти. Вместо това обаче е имало тежка кавга между две от големите звезди на отбора.

Според „Sport Bild” Франк Рибери и Ариен Робен са се скарали доста сериозно и дори са стигнали до физическа саморазправа.

По-малко от 10 минути след края на мача двете суперзвезди са вдигнали на нокти всички в съблекалнята на баварците. Причината е пряк свободен удар в добавеното време на първото полувреме, на удобна позиция фронтално срещу вратата на Реал. При отсъждането на нарушението, Робен, Рибери и Тони Кроос обсъждаха на висок тон кой трябва да изпълни удара. Изборът се спря на Кроос, а поради тази причина Робен избута назад Рибери. Французинът явно не е останал доволен от това и още на почивката е имало остри реплики.

След края на мача пък Рибери е напсувал Робен и според информацията се е стигнало и до физически сблъсък преди съотборниците им да разтърват двете звезди.

На следващия ден босовете на Байерн са привикали двамата, за да дадат обяснение за скандала. След това пък е имало събиране на отбора, на което е било решено в името на предстоящите важни мачове скандалът да бъде забравен на момента. Така на реванша на „Сантяго Бернабеу“ Рибери и Робен ще трябва заедно да опитат да отстранят „белия балет“.