Байерн Мюнхен ще нанесе своя трансферен удар като привлече испанския национал Хави Мартинес, твърди вестник „Билд“. Според изданието, след проточилите се близо 2 месеца преговори, в крайна сметка от баварския колос са се съгласили да извадят 40 милиона евро за 23-годишния халф на Атлетик Билбао. По този начин Мартинес ще се превърне в най-скъпият футболист, привлечен в историята на немския футбол.

Спортният директор на Байерн Матиас Замер и старши треньорът Юп Хайнкес изобщо не криеха желанието си да привлекат Мартинес, но до този момент от клуба споделяха, че не са съгласни да платят внушителната сума.

Самият футболист и неговото силно желание да заиграе в Байерн обаче са помогнали в преговорите, тъй като според испанските медии той се е съгласил да се откаже от по 2 милиона евро на година. Очаква се договорът му да бъде за 5 години, което означава, че той на практика се е отказал от 10 милиона, за да премине в Байерн.

В мюнхенския гранд Мартинес ще поеме ролята на опорен халф и ще трябва да сформира ударно дуо в средата на терена заедно с Бастиан Швайнщайгер.