Старши треньорът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо коментира противниците на отбора си в Шампионската лига като сподели, че очаква главната заплаха не от Манчестър Сити, а от Борусия Дортмунд. Специалния освен това сподели, че колкото и пари да имат отбори като „гражданите“, те не могат да купят традицията на тимове като Реал, Барселона и Байерн Мюнхен.

„Не съм сигурен (дали Ман Сити ще бъде нашият най-голям опонент в групата). Борусия Дортмунд са шампиони на Германия два пъти поред“, предупреди португалецът.

„Те са добре организирани и много опитни, с толкова много играчи от международна класа от Германия и двамата най-добри от Полша. Техният стадион и феновете им също са впечатляващи.“

Относно Сити, Моуриньо коментира: „Инвеститорите от Абу Даби инвестираха толкова много, защото те искат да осигурят, че европейската купа няма да им се изплъзне от ръцете.“

„Въпреки това, традицията на клубове като Реал Мадрид, Барселона и Байерн Мюнхен не може да бъде купена. Най-добрите играчи в света винаги ще отидат там“, завърши Специалния.