"Искам да изкажа голям комплимент на моите футболисти, които играха много добре. И след като резултатът не беше изгоден за нас, те тичаха още повече и играха още по-добре, заяви щастливият наставник на Байерн (Мюнхен) Юп Хайнкес след успеха с 2:1 над Реал (Мадрид) в първи полуфинал в Шампионската лига. Този германски специалист изведе Реал до 6-ата купа в Шампионската лига през 1998-а година, но това не спаси поста му и той беше уволнен, тъй като Белия балет през този сезон завърши на 4-о място в Примера дивисион.

"Беше ясно от самото начало, че и двата отбора ще се борят за победата, ще стане отворен мач. Според моето мнение, ние заслужавахме победата и се наложихме над един велик отбор. Ние играхме с глад за победа, със страст и с амбиция, каза още Хайнкес, след като тимът му постигна 11-а победа в 19 срещи между двата състава. Хайнкес обаче е уверен, че неговите футболисти няма да отидат в Мадрид за туризъм.

"Ще играем, ще се стараем да създаваме голови възможности и ако можем, да вкараме един или два гола. Няма да се борим за равенство". Попитан как би оценил играта на Марио Гомес, който доста по-рано от последната минута можеше пак да се разпише, но от 7-8 метра прати топката над гредата. "Гомес работи здраво през цялото време и накрая беше възнаграден за усилията, които положи, отбеляза треньорът. Днес беше един типичен мач за този етап от Шампионската лига. Ако някой си е мислил, че полуфиналът няма да бъде физически сблъсък, не знам какво да кажа. Няма да бъде по-различно и на реванша. Едва ли ще ни бъде лесно, но след този резултат нищо не е решено и всеки може да излезе победител след втората среща, добави Хайнкес.