Наставникът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо остана оптимист за класирането на своя тим на финала на Шампионската лига, въпреки загубата с 1:2 в първи полуфинал срещу Байерн Мюнхен. Португалецът вярва, че „белите“ имат сили да се наложат като домакини, което ще ги прати на финал с победителя от двойката Барселона – Челси.

Байерн поведе с гол на Франк Рибери през първата част преди Месут Йозил да възстанови статуквото в началото на второто полувреме. Две минути преди края на редовното време Марио Гомес осигури победата за домакините.

„Ако победим у дома се класираме. Оптимист съм, че можем да се върнем тук, за да играем финал“, коментира Моуриньо след мача на „Алианц Арена“ в Мюнхен, където ще се проведе финалът на тазгодипния турнир.

„Предстои ни втори мач, в който не е нужно да правим исторически подвиг. Това което трябва да направим е доста постижимо. Мисля, че равенството щеше да бъде по-справедливият резултат, но това е футболът. Който бележи – печели. Резултатът от днес не е лош, просто трябва да победим вкъщи“, каза още Жозе Моуриньо.